Afrikai ismerősök. Dél-afrikai Köztársaság: Fokváros és környéke


Kapcsolat Dél-afrikai Köztársaság: Fokváros és környéke Érdekes, hogy életem első dél-afrikai utazása után nem az jelenti a legnagyobb kihívást, és legtöbb agyalást, hogy hogyan dolgozzam fel az élményeimet, hanem az, hogy hogyan helyezzem el az Afrika-térképemen ezt az országot?

Hírlevél feliratkozás

Hogyan illesszem be az afrikai kontinens legdélebbi országának puzzle darabkáját az én Afrika-kirakósomra, amelynek darabjai leginkább a nyugat- és közép-afrikai régiókban állnak passzentosan, immáron 25 afrikai országot kirakva? Ugyanis a Dél-afrikai Köztársaságban átéltek, ízleltek, látottak egészen más élménnyel szolgáltak, mint amit korábban Afrika más országaiban tapasztaltam.

Ahogy könyvekben is sokszor olvastam: szub-szaharai Afrika a Maghrebtől Észak-Afrika szaharai része délre, és a Dél-afrikai Köztársaságról északra található. Most már értem, mire értették ezt.

Jogi nyilatkozat

Ha drasztikusan akarok fogalmazni, a Dél-afrikai Köztársaság szinte olyan, mint Európa. Afrika Európája.

Az utak állapota, a szolgáltatások minősége, az utcaképek, a sok-sok, Magyarországról is ismert franchise cég Pl. De mégis Afrikát kapunk.

afrikai ismerősök

A tájkép, a flóra és a fauna, a hangulat afrikai. Bevallom sokáig nem akartam a Dél-afrikai Köztársaságba utazni. De a dél-afrikai régió kimaradt, pedig nagyon fontos turisztikai szempontból.

  • Теперь Сьюзан поняла, почему один шифр.

Az afrikai kontinensre utazók közül legtöbben Johannesburgot részben a Krüger Nemzeti Park közelsége miattmásodikként pedig Fokvárost választják utazási desztinációként.

Így, bár nem terveztem első felére afrikai tanulmányutat, lehajtottam a fejem a Dél-afrikai Köztársaság hívó szava előtt, és megadtam magam neki.

afrikai ismerősök

Milyen jól tettem. A történet két legfontosabb kulcsszereplője: egy dél-afrikai ismerősöm, aki hónapok óta duruzsolja a fülembe, hogy ilyen szép, meg olyan jó az ő szülőhazája, illetve az ismerősöm ismerőse, aki 24 éve utazásszervezéssel foglalkozik, fokvárosi központtal, nem mellesleg pedig az első dél-afrikai Big Brother valóságshow nyertese. Elképesztően humoros ember, valódi celeb, akit mindenhol ismernek, és akivel még ismeretlenek is fotózkodni akarnak. Quatar Airways légitársasággal utazva értem el dohai átszállással afrikai ismerősök Először utaztam velük, de mindennel meg vagyok elégedve.

A kínai gyártók teljesen leuralták az afrikai okostelefon-piacot - Rakéta

A légikísérők gyönyörűek, kedvesek. A szórakoztató program változatos, az üléseken világ-adapter, nagy kijelzős képernyő. Economy classon is kétfajta menüből választhatunk ebédre és vacsorára, fém evőeszközökkel.

afrikai ismerősök

Nagyon más előkészületet nem igényelt az utazás, ugyanis 30 napnál rövidebb tartózkodás esetén nincs szükség vízumra. Érdemes euróval és készpénzzel érkezni, bár rengeteg helyen van ATM automata is, és szinte a legtöbb helyen lehet kártyával is fizetni.

A repülőtérre érkezvén érdemes azonnal pénzt váltani, ugyanis a városokban csak hivatalos váltóhelyeken, bankokban, kissé körülményesen lehet helyi valutához, úgynevezett Randhoz jutni, útlevéllel. A Afrikai ismerősök Köztársaság számtalan programlehetőséget kínál. Én a Belgiumnyi méretű, km hosszú és 60 km széles Krüger Nemzeti Parkot, majd a déli Fokvárost és környékét terveztem felfedezni. A Krüger Nemzeti Parkban átéltekről majd egy későbbi blogban számolok be, most vegyük inkább Fokvárost és környékét górcső alá!

Nagy szerencsém volt, hogy Ferdinand Rabie -val utazhattam, aki a dél-afrikai első Brig Brother valóságshow nyertese volt, nem mellesleg 25 éve foglalkozik utazásszervezéssel.

Account Options

Felismerték, amerre jártunk, fotózkodtak vele, meghívták egy italra, minden ajtó megnyílt a celebritás előtt. Nagyon jó út volt, és nagyon megszerettem afrikai ismerősök Dél-afrikai Köztársaságot. Bátran ajánlom új utasainknak, akik most fedeznék fel Afrikát.

A Counterpoint Research frissen kiadott jelentése elsőre zavarba ejtő lehet, hiszen a afrikai ismerősök ben három ismeretlenül csengő név is feltűnik: a Tecno, az Itel és az InfiniX neve nem véletlenül nem tűnik ismerősnek, hiszen mindhárom gyártó a kínai Transsion vállalathoz tartozik, ami kifejezetten az afrikai, dél-ázsiai piacra szánt, olcsó okostelefonokban utazik. A Transsion nem csak a telefonok kedvező árával hódította meg a kontinenst, a készülékeik számos olyan funkcióval bírnak, ami Afrikában különösen népszerű: ilyen például a két SIM-kártya használatát lehetővé tevő dual SIM, a kiemelkedően nagy, jellemzően legalább milliamperórás akkumulátor, de említhetnénk a telefonok kameráját is, amelyek expozícióját kifejezetten a sötétebb arctónushoz igazították. A piacvezető Techo jellemzően MediaTek processzorral és alacsonyabb felbontású, folyadékkristályos kijelzővel szereli fel a telefonjait, amelyek közül a jelenlegi legújabb modell, az áprilisban bemutatott Tecno Spark 7P már 90Hz-es képfrissítéssel érkezik. Az európai árakhoz mérten rendkívül olcsó, jellemzően 60 ezer forint alatti telefonok természetesen mellőzik az olyan extrákat, mint a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó vagy a vízállóság, de a három-négylencsés hátlapi kamerarendszer már ezeknél sem ritka - igaz, az optikai képstabilizálás, a többszörös optikai zoom vagy a 4K-s felbontású videó ebben a kategóriában még nem játszik.

Kezdő Afrika-utazóknak is jó választást ez az ország. Minden érdeklődőt szerettel várunk dél-afrikai utazásainkra! A Világ Turisztikai Szakkiállítás pont akkor zajlott Fokvárosban, amikor ott jártam.