Egyetlen saarland. EUR-Lex - TO - HU - EUR-Lex


Északon és keleten Rajna-vidék-Pfalz állam, délen és délnyugaton Franciaország, északnyugaton pedig Luxemburg határolja. A főváros az Saarbrücken.

Saarlandi élelmiszer-díjat az egyetem Saarbrücken kávézójának ítélték oda

Területe négyzetmérföld négyzetkilométer. A régi híd a Saar folyón, Saarbrücken, Ger. Földrajz Saarland szíve vastagon erdős dombok területe, amelyet délkeletről északnyugatra keresztez a Szexi vezető társkereső folyó.

egyetlen saarland hogyan flörtölni koreaiak

Ez alföldi keretezi északról szélén a Hunsrück felföldi és délen a scarps a francia région a Lorraine. A kis Blies és Prims folyók a Saar folyóba folynak. Az állam legmagasabb pontja aWeiskircher Heights láb [ méter]. Az éghajlat nagyrészt kontinentális jellegű, de a tengeri hatás meglehetősen nyilvánvaló Saarland közepesen meleg nyarán és enyhe télén.

Az éves csapadékmennyiség körülbelül 31 hüvelyk mm.

egyetlen saarland francia nők társkereső

Kanyar a Saar folyóban, Mettlach felett, Saarland, Ger. Niesefrosch A Saar-vidék lakóinak többsége római katolikus; a fennmaradó rész nagy része az evangélikus és más protestáns egyházaké.

Az állam településeinek többsége mezőgazdasági vagy bányászváros. Az egyetlen kifejezetten ipari jellegű terület egy 9 mérföldes 14 km hosszú sáv a Saar-folyó völgye mentén, a Brebach, Saarbrücken külváros és Völklingen között, ahol az állam több nagy kohóműve és acélgyára található. A Saar-folyó völgyétől közvetlenül északra, Saarbrückent, Dillingent és Neunkirchent összekötő háromszögben található a legsűrűbben lakott terület.

Egy különös csapat elfeledett sikerei a senki földjén - NSO

Saarbrücken a legnagyobb város; egyéb városi területek közé tartozik HomburgVölklingen, Saarlouis és St. Saar-vidéket magasan fejlett ipari tevékenységei uralják. Az ipar és a bányászat adja a bruttó hazai termék egyetlen saarland részétamelyet egyetlen saarland követnek a szolgáltatások, valamint a kereskedelem, a szállítás és a mezőgazdaság.

Szerezzen be egy Britannica Premium-előfizetést, és férjen hozzá exkluzív tartalomhoz.

Crochet Wrap Top with Bell Sleeves - Tutorial DIY

Iratkozz fel most A Saar-folyó völgyét részben kiterjedt szénlelőhelyek borítják, amelyek a nyugati Saarlouistól és Völklingentől a keleti Neunkirchenig mintegy 32 mérföldre 32 km húzódnak. A szénkészletek méter mélységig találhatók. A koksz kinyerése bitumenes szénből és a foszforban gazdag vasérc megolvasztása a XIX. Század óta a vasipar növekedésének alapja.

Kategória:A Saar-vidék sportélete

A vas- és fémfeldolgozó ipar magában foglalja az acélgyártást, valamint a gépek, autók és autóalkatrészek gyártását. További fontos iparágak közé tartozik az élelmiszer-feldolgozás és a textilgyártás. Olvasztási munkálatok Volklingenben, Ger. A fő termékek a gabonafélék, a burgonya, a zöldségek, a gyümölcsök, a tejtermékek és az állatállomány.

A termelés a Saarland városi lakosság igényeihez igazodik, de kis mennyiségű egyetlen saarland exportálnak a többi államba, és húst, szarvasmarhát és kenyeret külföldön értékesítenek.

Franciaország Saarland legfontosabb kereskedelmi partnere.

egyetlen saarland flörtöl szemöldök

Az elsődleges export Franciaországba: rúd és öntöttvasfémlemez, szerszámok, huzal, szén és koksz. A Franciaországból származó behozatalok között szerepel a hús és húskészítmények, gépjárművek, fémlemez és vasérc.

egyetlen saarland helyi találkozó helyén

Saarland jól fejlett úthálózattal rendelkezik. Egy autóbusz köti össze a régiót a Rajna-Main térséggel, és más utak kötik az államot Párizsba, Luxemburgba, valamint Karlsruhe-ba és Kölnbe, Németországba. A vasúti rendszer ugyanolyan kiterjedt.

egyetlen saarland ismerősök közelében

Fontos a vízi szállítás, például a Saar folyó csatornázott része mentén. A saarbrücken-ensheimi repülőtér mind a belföldi, mind a nemzetközi forgalmat lebonyolítja.

A Saarland Egyetem egyetlen nézete

Saarlandet egy állami parlament irányítja, amelynek tagjait négyévente választják meg. A parlament miniszterelnököt választ, aki általában a parlament legerősebb pártjának vezetője. A jól fejlett oktatási rendszer magában foglalja a Saarbrückeni Saarlandi Egyetemet.

  • Kategória:A Saar-vidék sportélete – Wikipédia
  • Saarland | állam, Németország
  • Kezdőlap Saarlandi élelmiszer-díjat az egyetem Saarbrücken kávézójának ítélték oda A Saarland Élelmiszer-díjat ma "Vállalkozások" kategóriában ítélték oda a Studentenwerk im Saarland e.
  • Анализ затрат на.
  • The Weather Channel
  • Egységes események heidelberg
  • Время для другой выход.
  • Ismerd meg a kör

A kulturális intézmények - ideértve a saarbruckeni Saarlandi Állami Színházat, a Radio Saarlandet és a Saarlandi Múzeumot - Németország és Franciaország egyaránt támogatást nyernek.

Sok múzeum és galéria, valamint számos énekes, zenés és színházi csoport működik. Történelem A kelták és a germán frankok voltak a környék legkorábbi ismert lakói, amely később a Karoling-birodalom és a keleti frank birodalom része lett. A középkorra Saar több kis területből állt, amelyek közül a legnagyobb Saarbrücken városra összpontosult.

Szóljon hozzá Ön is!

A Saarbrücken körüli területet, bár német ajkú emberek lakják, nagy hatással volt rá Franciaország a évet követő Vesztfáliai béke Saar ben francia tartomány lett aRegensburgi fegyverszünet, de ben Franciaország kénytelen volt egyetlen saarland Saarot egész Saar kivételével, Saarlouis város kivételével.

Rijswijki szerződés.

EUR-Lex - TO - HU - EUR-Lex

Napóleon ös utolsó vereségével Franciaország kénytelen volt Saar nagy részét átengedni Poroszországamely a területet Porosz Rajna tartományának részévé tette. Amikor Elzász-Lotaringia -ben felvették a Német BirodalmatSaar megszűnt határállama egyetlen saarland, és gyors ipari fejlődést tapasztalt saját szénlelőhelyein és Lotaringia vasérc-lelőhelyén alapulva. Az első világháború után Saar szénbányáit Franciaországnak ítélték oda, Saarlandot pedig a A Népszövetség 15 évig, amelynek végén a népszavazás lehetővé tette a lakosok számára, hogy Franciaország vagy Németország részesei legyenek.

Az Az új státuszt népszavazással kellett jóváhagyni; azonban 68 százalékos Saar választók elutasították a jogszabály, és új menyasszonyok következtetésa távolságot a Saar Németországból. Ezt követően a franciák beleegyeztek Saar nyugat-németországi visszatérésébe, és Related Posts.