Egyetlen találkozó. Találkozó, értekezlet vagy esemény módosítása


Egyetlen kép leleplezi a mai Orbán-Weber-találkozó álságosságát és hogy a kormány mennyire tartja a magyar embereket, a Néppárt pedig Magyarországot publicisztika március Fotó: Olvasónk A egyetlen találkozó egyrészt azért annyira vicces, mert a reptérről Budapest belvárosába vezető útvonal mentén készült, ott, ahol Manfred Weber, az EP-választások néppárti csúcsjelöltje társkereső hiv- pozitív személyek Budapestre érkezett, hogy Orbán miniszterelnökkel a Fidesz Néppártból való kizárásáról vagy maradásáról tárgyaljon.

egyetlen találkozó

A reptéri út mentén elhelyezett óriásplakátokat azért ragasztották át sebtében, mert a Fidesz-kormány a napokban megígérte a Néppártnak, hogy véget vet az uszító, az európai jobboldali-konzervatív politikai közösség zöme által is elítélt kampányának. Amit persze nem tett meg, a plakátok kint vannak még sok helyen országban, csak ott nem, ahol Weber megpillanthatná őket.

A kép humora másrészt abból fakad, hogy mint jól látható, a mindkét irányú forgalomnak szóló 2 plakátból csak azt ragasztották le, amelyiket az érkező delegáció láthatott, a másikat már nem. Klasszikus Patyomkin-megoldás. Hiszen tökéletesen, sőt ami még fontosabb, objektíven bemutatja, hogy a magyar kormány mennyire becsüli a polgárait.

egyetlen találkozó

Aki ugyanis bármit is hallott az ügyről, az első pillantásra észreveszi, hogy mi történt, és hogy a kormány a látszatra is alig adva veri át a Néppártot és csinál segget a saját szájából. Azt üzenve a polgárainak, hogy amit mond, azt nem szabad kicsit sem komolyan venni.

egyetlen találkozó

Hiszen nyilván képtelenség, hogy ne tudnák, milyen Patyomkin-hazugságokkal eteti őket a Fidesz. Most is, illetve minden olyan alkalommal, amikor összevonják a szemöldöküket a demokrácia túl látványos felszámolása és az összeesküvés-elméletes gyűlöletet szító hazug kommunikációs kampányok miatt.

egyetlen találkozó

Szóval ma az történik, hogy Weber és Orbán úgy tesznek, mintha két komolyan vehető partner komoly tárgyalásokat folytatna egy feszült politikai helyzet megoldásáról, miközben Orbán valójában kamuzik Webernek és átveri, amit Weber pontosan tud, de úgy tesz, mintha elhinné Orbán minden szavát, mert nem feltétlenül érdeke a Fidesz teljes elidegenítése.

A két, egymásnak hazudó fél pedig együtt nézi le az őket szemlélő publikumot, vagyis a magyar és az európai egyetlen találkozó. Gratulálunk Árpádnak, hogy ezt a ritka gusztustalan, képmutató, ugyanakkor bonyolult szituációt sikerült egyetlen egyszerű képbe sűrítenie!

egyetlen találkozó

Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés. Ha még nincs, regisztrálj profilt Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt Kommentek mutatása.

Találkozó, értekezlet vagy esemény módosítása Találkozó, értekezlet vagy esemény módosítása Microsoft höz készült Outlook Outlook Outlook Outlook Outlook Tovább Vissza Módosíthatja az Ön által létrehozott találkozókat, értekezleteket vagy eseményeket, hogy frissítheti Outlook naptárát, és tudathatja a többiekkel az ütemezési módosításokat.