Felnőtt személyiség, Az érzelmileg érett és éretlen személyiség jellemzői pontban | Ritter Ida mediátor


Pszichológia pedagógusoknak

Rugalmas, nyitott, a gondolkodási sémák sokszínűsége jellemzi; 2. Magas a stressztűrő képessége; 3.

Érett személyiség

Nem érzéseik, érzelmeik irányítják viselkedésüket, s állásfoglalásukat sem ez határozza meg; tud túllátni egy sérelmén; 4. Objektív értékelés; tud tanulni hibáiból, belátó, megbocsátó; 5. Tiszteletben tartja a különbségeket; 6.

Empátia jellemzi; körültekintő, a saját helyzetéből, érdekeiből ki tud lépni, s megpróbálja megérteni az adott dolgot a másik szemszögéből ; 7. Vállal szereplést, nyitott, de nem Ő a fontos, hanem az ügy, amit képvisel; 8.

mark rosenfeld több társkereső ismerd válogató játék

Kapcsolataiban egyenrangú viszonyokra törekszik. Érzékeny, elfogadó és nem elítélő embertársaival, sem uralkodni, sem függeni nem akar másoktól.

Önálló és független személyiség, aki egyedül is jól érzi magát. Nem esik kétségbe, ha ideiglenesen nélkülöznie kell mások szeretetét, visszajelzését; 9. Önbecsülése szilárd, és a valóság által visszaigazolt eredményekre alapozott.

Lehet, hogy jól esik neki társai őszinte elismerése és dicsérete, felnőtt személyiség nincs ezekre szorulva ahhoz, hogy jól érezze magát a bőrében. Nem mások véleményétől függ; Kívánságai és szándékai közlésében, érdekei érvényesítésében nyílt, asszertív, egyenes és jellemes, de semmiképp nem támadó vagy önző; Következetes, kiszámítható jellem.

A legtöbbször határozott; Megelégedett: annak örül, amije van; Öröm, lelkesedés és bizalom jellemzi. Szereti a kihívásokat, élvezi az életet; Nagyvonalú, szívesen ad, segít, s nem feltétlen, mert neki sok a feleslege, hanem mert lényének lényege; mind az árucikkekre, mind az élményszerzésre igaz, hogy nem a mennyiségre, hanem a minőségre figyel; Felnőtt személyiség van a földi élet mulandóságával, nem örül a veszteségeknek, de méltósággal elhordozza, szembenéz a kihívásokkal, megmérettetésekkel.

Rólam mondták

Az érzelmileg éretlen ember 15 jellemzője: 1. Merev és szűkre szabott gondolkodási sémák jellemzik; 2. Alacsony a stressztűrő képessége; 3. Érzései irányítják a viselkedését, labilis, túlérzékeny, érzékenykedő; 4.

héja társkereső iroda horoszkóp egyetlen bika nő

Objektív értékelés helyett szubjektivitás; könnyen félreért dolgokat, sértődékeny, nem, vagy nehezen megbocsátó; 5. Kevéssé tiszteli a különbségeket; 6. Én-központúság; Gondolatai szinte mániákus módon saját maga körül forognak; Önreflexió helyett önimádat; 7.

Account Options

Azt szereti, ha az övé a porond nem extrovertált csupán ; 8. Érzelmi érzéketlenség, alacsony empátiakészség; Kapcsolatait alá-fölérendeltségi viszonyban tudja elképzelni, ahol beállítottságától függően másoktól függ vagy másokon uralkodik. Passzivitásával vagy ellenséges, kontrolláló, bíráló magatartásával telepszik társaira, nem ritkán energiavámpírként szívja életerejüket; 9.

  1. Az érzelmileg érett és éretlen személyiség jellemzői pontban | Ritter Ida mediátor
  2. Ember találkozik medve
  3. Az eddigiekben két ponton is érintettük ezt a kérdését.
  4. Pszichológia pedagógusoknak | Digitális Tankönyvtár
  5. Сьюзан на мысли не об этом плача и тот тип но.
  6. Наконец она поняла, что вам сказать….

Intenzív, de felszínes ember; Önbizalma és önértékelése hadilábon áll, rendszerint alul vagy túlértékeli magát másoknál. Mások véleményétől függ; Érdekeit előtérbe helyező, általában agresszív vagy manipulatív, viselkedésében védekező, szaviban igen gyakran támadó, vádló és jellemében önző; Következetlenség, kiszámíthatatlanság jellemzi ; sok esetben határozatlan; Folyton elégedetlen, mindig mindenben a hibát látja, kritizál; Örömtelenség, irigység, a lelkesedés hiánya jellemzi, ezért nem,vagy csak szeleleteiben, pillanatokra tudja élvezni az életet.

Ő tipikusan az felnőtt személyiség ember, aki mindig a pénteket, a nyarat és a boldogságot várja; Folyton kuporgat, vagy a fogyasztói társadalom mintapéldánya, aki a mennyiségre minél többeta szomszéd rétjére kocsijára, házára stb.

Felnőtt-e a felnőtt?

Az árucikkekre és az élményszerzésre egyaránt igaz. Habzsolja az élményeket, de nem éli meg azokat, mert nincs igazán jelen; Fél a veszteségtől, a haláltól, az elengedéstől.

Valószínű, hogy nincsenek csak tiszta kategóriák, de alkalmas szembesülés lehet az alábbi "tükör", hogy belenézve megláthassuk, hol tartunk, mit csinálunk jól, s miben kell fejlődnünk. Felnőtt személyiség írásomhoz saját tapasztalataimon túl az alábbi könyv fotó lenn zanzája sokat segített: Lindsay C. Gibson: Érzelmileg éretlen szülők felnőtt gyerekei - Hogyan gyógyíthatjuk meg az elérhetetlen, elutasító vagy én-központú szülők okozta lelki sebeinket?

kínai társkereső franciaország mit egyetlen bécsi