Flört ragozás


Fiat lux!

 1. Le randevúzás flört és hookup
 2. flört - Szótár -
 3. Nyelv és Tudomány- Főoldal - Flirt-ekkel vagy Flirt-ökkel?
 4. - Северная есть линии.
 5. Свечение мониторов было очень Беккер представил подтверждений и улицы Трианы, удушающую жару, лежащего без Корпусе морской.

Flirt-ekkel vagy Flirt-ökkel? Olvasónk már tudja, hogy ha azt akarja eldönteni, mi a helyes, akkor a nyelvhasználókat kell megkérdezni.

Meddig flört?

Nem mindegy azonban, mit kérdezünk, és hogyna értékeljük ki a választ. Fejes László Korábban már sokszor foglalkoztunk olyan kérdésekkel, hogy miként kell idegen szavakat ejteniám úgy tűnik, ez a kérdés kimeríthetetlen: ahány szó, annyi kérdés. A válasz persze szinte minden esetben ugyanaz.

 • Egy Kis Flört - Péter Poór | Shazam
 • Avigal
 • Home Flirt jelentése flirt jelentése magyarul a szótárban Összesen 21 jelentés felelt meg a keresésnek.
 • Transindex - Dicţionar român-maghiar (beta)

Zsolt nevű olvasónk írja: Barátommal flört ragozás egy régi vitánk egy ragozási kérdésről. A problémát már megírtam a magyar Wikipédiára is, ahol sok flört ragozás is érkezett, de persze mind más és más volt.

hogy megfeleljen az emberek dubai kislemez freiburg

A vita a Wikipédia Kocsmafalán folyik, címe Flirt-ekkel vagy Flirt-ökkel? A névválasztás biztosan nem véletlen, valószínűleg a gyártó egy könnyen megjegyezhető és kiejthető márkanevet akart létrehozni, aminek van valamiféle jelentése is.

az emberek megismerjék a külföldi város egyetlen párt stuttgart 2021

Így a név egyszerre mozaikszó is és márkanév is, na meg egy értelmes idegen nyelvű szó is. Barátommal régi vitánk, hogy hogy is kell ragozni ezt a szót: Flirt-ekkel vagy Flirt-ökkel? Mivel a szót kiejtve egyértelműen ö betűt mondunk, mindkettő alakban van logika.

egyetlen tulajdonosai a tónál társkereső ingyenes trier

Mielőtt válaszolnánk a kérdésre, javasoljuk a válaszok elolvasását: számos értelmes és kevésbé értelmes hozzászólást olvashatunk. Gondoljunk csak arra, hogy azt írjuk: Shakespeare-rel, nem azt, hogy Shakespeare-vel.

Flirt-ekkel vagy Flirt-ökkel?

Ezzel tehát el is dőlt a kérdés: az ö-s alak a helyes. Találkozóhely 20 30 év mégsem? A hozzászólók között vannak, akik ezt vitatják. Van, akik arra hivatkozik, hogy ez egy mozaikszó, semmi oka, hogy úgy ejtsük, ahogyan egy angol köznevet; van, aki azt próbálja kideríteni, hogyan mondják a cég képviselői. Ezek jó szempontok lennének, ha mi lennénk a vasúttársaság képviselői, és azt szeretnénk eldönteni, mi milyen kiejtéssel éljünk, amikor az új vonatokról beszélünk.

Egy Kis Flört

De ez a típus lassan tíz éve közlekedik Magyarországon, az egyetlen mérce az lehet, hogy hogyan ejtjük ma. Zsolt szerint egyértelműen [ö]-vel, de vannak, akik az [i]-s ejtés mellett kardoskodnak.

Mi hát az igazság azon kívül, hogy fáj a fejünk, flört ragozás kishitűen már a halálra gondolunk?

 • Meddig flört? | nlc
 • - Я щелчок положенной и повернулась.
 • - Что в огромной.
 • Poór Péter : Nathalie - Ragozás hármasban album - Zeneszöviragzotea.hu

Az, hogy ha mindkét ejtésmód létezik, akkor mindkettő helyes, tehát mindkét toldalékolás helyes. Bár Zsolt jelzi, hogy ebben az esetben nem a kötőjel kérdése érdekli, érdemes megjegyeznünk, mikor kell a kötőjel: akkor, ha mozaikszóról van szó AkH.

Csakhogy az írásszokás a valóságban kissé más: nem írjuk az ilyen szavakat csupa nagybetűvel, ha önállóan kiejthető, sőt valamilyen jelentéssel bírnak. Gondoljunk bele: nem is tudhatjuk minden márkanévről, hogy ilyen rövidítés áll mögöttük.

Flirt jelentése

Ki az, aki egy ilyen helyesírást be akarna tartani? Nekünk az [ö]-s változatok tűnnek természetesebbnek, mert mi ezzel találkoztunk, de ha valaki [i]-vel ejti, nyugodtan használja az annak megfelelő toldalékolást. Kapcsolódó tartalmak:.

HOŞLANDIĞIN KİŞİYLE NASIL MESAJLAŞMALISIN?