Flörtöl katalán, Brüsszel szerint jogszerűtlen volt a katalán népszavazás


ismerősök schwäbisch hall

A kulcsfigura Carles Puigdemont leváltott katalán elnök, aki jelenleg Brüsszelben tartózkodik, ahol élvezi a flamand nacionalisták vendégszeretetét. Spanyolországban viszont flörtöl katalán parancs van érvényben ellene, és ha a spanyol hatóságok európai elfogatóparancsot adnak ki ellene, az komoly feszültségeket okozhat a belga kormányban.

helyszíni értékesítési és találkozó

Az ugyanis hivatalosan nem támogatja ugyan Katalónia elszakadását, de legnagyobb pártja, a szeparatizmussal szintén flörtölő flamand nacionalista N-VA viszont igen. A Le Soir szerint a flamand nacionalisták eddig csak magánemberként biztosították támogatásukról Puigdemontot, "eddig nem lépték át azt a határt, amely végső soron a kormány összeomlását vonhatná maga után".

A Le Soir értékelése szerint komoly ellentmondás flörtöl katalán az önálló Flandria megteremtését zászlójára tűző párt "nacionalista és kormányzati kötelezettségei között". A párt egyik EP-képviselője, Sander Loones szerint mind a kiadatás, mind pedig Puigdemont esetleges menedékjogi kérelme ügyében az illetékes belga hatóságnak, illetve bíróságnak kell döntenie világos szakmai és jogi kritériumok alapján, a kormánynak ebben nem lehet semmilyen szava. A párt elnöke, Bart De Wever szerint pártja nem kívánja szítani a feszültséget, de nem fognak cserben flörtöl katalán egy barátot, márpedig Puigdemont annak számít, akit mindig szívesen látnak.

A lap értesülései szerint a kormányfő, Charles Michel annyit kért kormánya tagjaitól, hogy nyilvánosan ne komentálják a katalán válság fejleményeit.

társkereső 100 szabad vélemény

Via MTI n-va kormányválság katalónia belgium katalán függetlenség bart de wever Kommentek Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés. Ha még nincs, regisztrálj profilt Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt Kommentek mutatása.

mannheim tudják