Féltékenység flört. Huszonnégy


Felnőtt tartalom!

Oszd meg a cikket Fotó: Profimedia - Red Dot Mindenkivel megesik, hogy egyszer-egyszer féltékeny lesz a párkapcsolatában, ezzel pedig addig nincs is baj, amíg az érzéseidet kordában tudod tartani. Ha viszont azon kapod magad, hogy megszállottan lesed, hogy a pasid, mikor nyúl a telefonjához, folyamatosan kérdőre vonod, ha csak 10 percet is késik, esetleg még az üzeneteit is rendszeresen ellenőrzöd, akkor ideje lesz kicsit lelassítanod és végiggondolnod a dolgokat.

A túlzott féltékenységgel nem csak a kapcsolatodat vághatod tönkre, de még féltékenység flört is árthatsz vele. A következőkben olyan szakértői tanácsokat válogattunk össze, amik neked is segíthetnek legyőzni a zöld szemű szörnyeteget!

Szánj egy kis időt az önreflexióra!

 • A kacérkodás kétélű fegyver
 • Zöld szemű szörny vagy a szerelem éber őre? – Family magazin
 • Szabad, muszáj… vagy épp tilos flörtölni egy párkapcsolatban — mással?
 • Nem követem Szerzőim
 • Keres hálószoba
 • Szabad, muszáj… vagy épp tilos flörtölni egy párkapcsolatban – mással? - WMN
 • Ismerős francia
 • Engem ölel, de mással szemez | hu

Fontos tudnod, hogy a féltékenység valójában a saját bizonytalanságodból fakad. Előfordulhat, hogy önbecsülési problémákkal küzdesz, vagy túl gyakran hasonlítod magad össze másokkal.

féltékenység flört táncos, táncos hely

Paul Greene klinikai pszichológus szerint megoldás lehet, ha rendszeresen tudatosítod magadban a jó tulajdonságaidat és ha emlékezteted magad rá, hogy a pasid már egyszer választott, még pedig téged, tehát veled szeretne lenni, ezt sosem szabad elfelejtened. Beszélgessetek őszintén!

Jenn Mann pszichológus féltékenység flört az is hasznos lehet, ha őszintén elmondod a partnerednek az érzéseidet és bizonytalanságodat. Ő is sokkal megértőbben fog hozzád viszonyulni, ha tudja, mi zajlik benned.

féltékenység flört ismerkedés teen webhelyről

Állítsatok fel határokat! Jenn Mann szerint jó letisztázni, hogy kinek mi fér bele a kapcsolatba. Hogy mire gondolunk? Beszéljétek át, hogy kinek mi számít megcsalásnak, hogy például a flörtölés megengedett-e.

Neked ajánljuk

De azt sem árt megbeszélni, hogy rendben van-e, ha magánéleteteket kibeszélitek másokkal, akár egy ellenkező nemű baráttal. Ha mindezzel megvagytok, tartsátok magatokat a közösen kijelölt határokhoz.

féltékenység flört liege törekszik nő

Fotó: Getty Images Mindig a tényekre hagyatkozz! Mielőtt még teljesen eluralkodna rajtad a féltékenység, Kate Balestrieri pszichológus szerint fontos, hogy vedd számba a tényeket és próbálj józanul gondolkodni.

Van vetélytársa?

Amikor a pasid elmegy kikapcsolódni a barátaival, gondolhatod, hogy azért teszi ezt, mert nem akar veled lenni. Ám ez igazából nem tény, csupán a te feltételezésed.

Ezekben a helyzetekben gondold végig, hogy mi az, amit biztosan tudsz, és mi az, ami csupán a féltékenység szülte fantazmagória. Ne legyenek irreális elvárásaid!

Kapcsolódó cikkek

Teljesen normális, ha az emberek a párkapcsolatukon kívül másokat is vonzónak találnak kérje a partnerek megismerjék bármennyire fáj is, ezt el kell fogadnod. Baj csak akkor van, ha ezt a vonzódást túlságosan gyakran és nyíltan fejezi ki a pasid, vagy ha akár a szemed előtt is simán flörtölni kezd másokkal, miközben megbeszéltétek, hogy ez nem fér bele.

féltékenység flört ismerje nők isztambul

Shannon Chavez intimitás szakértő szerint meg kell próbálnod a realitás talaján maradni és elfogadni, hogy a pasidnak a közös életetek mellett saját élete, egyénisége is van. Ne próbáld folyamatosan irányítani, ne mondd meg neki, hogy mit tehet vagy mit nem, mert ezzel csak a kapcsolatotokat rombolod.

Élni tudni kell

Foglald el magad! Minél többet vagy egyedül, annál több időd van a féltékenységen rágódni. Jó ötlet lehet, ha keresel egy hobbit, amivel lefoglalhatod magad.

féltékenység flört keresek portugál nő franciaországban

Kate Balestrieri szerint egy kiadós, fárasztó edzés, majd utána egy zuhany remek lehetőség arra, hogy visszaszerezd az uralmat a tested felett és kordában tartsd a féltékenységet. Kérj segítséget!

 • Megosztás Küldés 1.
 • dupla F. féltékenység-flört - viragzotea.hu Hozzászólások
 • Zöld szemű szörny vagy a szerelem éber őre?
 • Szerintem meg gondolkozz el.
 • Fiatal társkereső oldalak
 • 7 eset, amikor jogos a féltékenység
 • Társkereső férfi fürdő bretagne
 • A kacérkodás kétélű fegyver | Ridikül

Minden szakértő egyöntetűen féltékenység flört tanácsolja, hogy ha úgy érzed, hogy nem tudsz egyedül megbirkózni a problémával, bátran kérj segítséget egy pszichológustól.

A szakember segítségével azt is kiderítheted, hogy milyen múltbéli események lehetnek azok, amik féltékenység formájában törnek a felszínre az aktuális kapcsolatodban.