Fribourg ismerősök


Haus zum Walfisch Érdekességek "A várost gyakran nevezik "Európa legzöldebb városának" az innovatív hulladék újrahasznosítási infrastruktúrája, belvárosi közösségi kertjeinek száma, illetve a kiépített tömegközlekedési lehetőségek miatt.

fribourg ismerősök

Freiburg kiemelkedő példa a városi-fenntartható élet megvalósítására. Ez a vidék Németország legmelegebb, legnaposabb vidéke, szőlő- és gyümölcstermesztéséről híres pl.

fribourg ismerősök

Kaiserstuhl és a Tuniberg nevű dombos-hegyes "szőlőshegyek" Freiburgtól nyugatra-északnyugatra - Németország Toscana-jának is nevezik.

A várost hegyek veszik körül, a belvárosból kb. Freiburg területéhez tartozik a Fekete-erdő egyik legmagasabb pontja, az méter magas Schauinsland ahova felvonó is közlekedik - ezzel Freiburg Németország nagyvárosai közt fribourg ismerősök területén belüli legnagyobb szintkülönbséggel rendelkező város több mint méter.

A város legrégebbi építészeti emlékei a tízperces sétával átszelhető,üzletekkel-vendéglátóhelyekkel teli kedves kis óvárosban találhatóak.

fribourg ismerősök

Itt az egy-két emeletes, középkori eredetű házak közt a macskaköves járdában kialakított csatornában kis patakocskák folynak, ezeket itt Bächle-nek nevezik.

A második világháborúban, A háború utáni évtizedekben újjáépítették a belvárost, és az es években gyalogos zónává alakítva teljesen lezárták az autóforgalom elől.

fribourg ismerősök

Ez is jelzi, hogy Freiburgban igen nagy tér jut a környezettudatosságnak. A közelben felállítandó atomerőmű elleni tiltakozásból jött létre az es években a német zöldpárt, aminek itt németországi viszonylatban igen nagy a támogatottsága.

fribourg ismerősök

A a város nagy arányban hasznosítja a napenergiát például van olyan városész, ami ezzel működik és egyéb bio-öko energiát pl. Szelektív kukák mindenhol!

A walk through Fribourg Switzerland

És nagyon tetszik, hogy a város levegője tiszta! Ahol lakom, esténként elég jó "vidékszag" van :- Nem tudom, hogy fogok újra hozzászokni a budapesti levegőhöz.

Hegedűs Gyula óta foglalkozom lakások értékesítésével. Az első pár évben barátok ismerősök kerestek meg, hogy segítsek kezelni, majd később értékesíteni az lakásukat. Jelenleg az Immo1újlipótvárosi irodájánál dolgozom. Itt elsajátíthattam mind azt, tudást és szemléletet, amit egy kevésbé ügyfél és értékesítő centrikus franchise cégnél nem tudtam megtanulni. Elsősorban a budai kerületekben lakóingatlanok, építési telkek, családi-házak értékesítésére specializálódtam.

Az időjárásról annyit, hogy nagy szerencsére októberben minden hétvégén gyönyörű napos idő volt, így körülbelül minden hétvégén kirándultam erről később beszámolokmost novemberben elég sokat esik az eső, úgy érzékelem, ugyan mindig csak körülbelül szemerkélve, de gyakrabban és huzamosabban, mint otthon.

Freiburg nagyon barátságos, élhető, tiszta, jó levegőjű város; az idegenvezető elmondása szerint Freiburgban pozitívan alakul a lakosságszám - és nem csupán az újonnan beköltözők által: több gyerek születik, mint amennyi ember meghal ami ritka Németországban isa fribourg ismerősök lakóira pedig - talán az aránylag több napsütésnek köszönhetően - kevésbé stresszes, nyugodtabb, kissé mediterrán mentalitás jellemző szemben fribourg ismerősök német területek lakóival.

Mivel most vagyok először Németországban, nincs összehasonlítási alapom, de az biztos, hogy mindenki nagyon kedves és segítőkész volt velem az első napoktól kezdve.

fribourg ismerősök