Indiánok tudni, Вы временно заблокированы


Betűméret Aa Aa Pótolhatatlan veszteségeket szenvednek a bennszülött törzsek a koronavírus-járvány miatt Brazíliában. Nagyon sok idős ember, köztük törzsfőnökök, gyógyítók és más szellemi vezetők is áldozatul esnek, és ezzel kérdésessé válik a indiánok tudni kultúrájának túlélése - nem egyszer maga a közösség is végveszélybe kerül.

Kolozsi Ádám

Pár nappal ezelőtt meghalt az amazóniai őserdők legismertebb védelmezője, Paulinho Paiakan is. Ő volt az, aki a Kayapó törzs főnökeként vállvetve harcolt a szupersztár Stinggel együtt a Belo Monte duzzasztógát megépítése ellen indított kampányban is.

Oriah Hegyi Álmodó indián törzsfőnök verse

Emellett rendszeresen támadta a brazil elnök kíméletlen környezetvédelmi politikáját, így vált ismertté világszerte. Adatok vannak, de a valós helyzetről fogalmunk sincs Az köztudott, hogy a koronavírus-járvány jelenlegi epicentruma Brazília, és az is, hogy a regisztrált fertőzöttek száma csak az Egyesült Államokban magasabb, mint ott.

Oriah Hegyi Álmodó indián törzsfőnök verse Nem érdekel, miből élsz. Azt akarom tudni, mire vágysz, és hogy szembe mersz-e nézni a vágyaiddal. Nem érdekel, hány éves vagy.

A brazil adat a hétvégén átlépte az egymilliót, és hétfőre megközelítette az 1,1 milliót is. Naponta több tízezer új esetet vesznek nyilvántartásba, a járványnak már több mint 50 ezer ismert halálos áldozata van.

Az indián törzsek küzdelméről jószerivel nincs információ.

  1. Szeminol indiánok – Wikipédia
  2. Lefejezi az indián törzseket a koronavírus-járvány Brazíliában | Euronews
  3. Oriah Hegyi Álmodó indián törzsfőnök verse - Szegedi Piaristák
  4. A Wikimédia Commons tartalmaz amerikai indiánok témájú médiaállományokat.
  5. Indiánok – Wikipédia
  6. Az indiánok története Mostani cikkünkben egy legendás népcsoport büszke, de viszontagságokkal teli és végül szomorú véget ért történetét szeretnénk felidézni előttetek.
  7. Nyugdíjasok free meeting

All rights reserved Ezért nem csak a rasszista kormánypolitika okolható, ugyanis Brazíliában él a legtöbb olyan bennszülött törzs, amelynek semmiféle kapcsolata sincs a külvilággal, csak hírből tudni, hogy egyáltalán léteznek. Számukat a brazil kormány hetven körülire teszi. Csak azok a betegek kerülnek látókörbe, akik hajlandóak kórházba menni, márpedig ez csak elvétve fordul elő.

Szeminol indiánok

Sokkal indiánok tudni az, amiről például az egyik indián település, Xikrin lakói beszámoltak. Vezetőjük, a 64 éves Bep Karoti hallani sem akart arról, hogy kórházba vigyék, mert úgy érezte, onnan már sosem térne vissza. Inkább maradt az övéi között, akik megtettek érte mindent, amit tudtak, de ez táncoktatás egyetlen karlsruhe volt elég az ismeretlen fertőzés ellen.

egy lány keresi schäkern vs flört

All rights reserved. Vannak olyan törzsek, amelyek tíznél is több bölcsüket veszítik el egyik napról a másikra, és velük együtt mindazt a tudást, amelyet őriznek. A Munduruku törzs is tíz nagy tudású öregjét gyászolja.

társkereső nő dánia menyasszony 35

Egyik vezetőjük, Alessandra Munduruku azt meséli, olyanok voltak ők, mint egy-egy eleven könyvtár, és bár folyamatosan adták át tudásukat, túl korán mentek el, nem lesz, aki a helyükbe lépjen. Edney Samias, a Kokama törzs új főnöke arról számolt be, hogy eddig 57 emberüket veszítették el, köztük az édesapját is.

Lefejezi az indián törzseket a koronavírus-járvány Brazíliában

Szerinte a törzsfőnök haláláért is az átgondolatlan segélyezés felel. Akkor kapta el a indiánok tudni, amikor elment a legközelebbi városba, hogy átvegye a rendkívüli juttatást. Aztán amikor beteg lett, ígéretet kaptak arra, hogy elviszik egy manausi kórházba, de a helikopter sosem érkezett meg.

Füvek, lime, gyömbér, fokhagyma és aszpirin A kokamák például ezzel a főzettel gyógyítják koronavírusos betegeiket.

litván társkereső facebook társkereső amikor

Egyrészt saját módszereikben bíznak leginkább, másrészt nem is kapnak érdemi támogatást a brazil kormánytól. Erre nemcsak saját vezetőik, hanem több szövetségi ügyész is figyelmeztette a járványt következetesen bagatellizáló államfőt, Jair Bosonarót.

bbw bekötés blablacar társkereső

Ennek ellenére sem gyógyszerből, sem élelemből nem érkezik elegendő a törzsi területekre. Brazíliában körülbelül törzsben majdnem egymillió bennszülött él.

online társkeresés ezért egy ember megy társkereső oldalak

A bennszülöttek egészségügyi ellátásáért felelő hatóság Sesai közölte, hogy szétosztott ezer különböző védőfelszerelést, és majdnem tízmillió dollárt költött a járvány elleni küzdelemre. A közösségek védelmét ellátó kormányhivatal, a Funai pedig 82 ezer élelmiszercsomagot és 43 ezer higiéniai készletet indított útnak. A fentiek ismeretében ki lehet számolni, kinek mennyi jut.

Leo Rojas - Der einsame Hirte (Videoclip)

Ez abban a városban, amelyben a legnépesebb bennszülött közösség él, São Gabriel da Cachoeirában sikerült is, úgyhogy az illetékes hatóság most a modell terjesztésén dolgozik. De az továbbra is kérdés, mi lesz azokkal, akik a városoktól távol, az esőerdők mélyén élnek.