Ismerd kutyafajták


ismerd kutyafajták

Ismerd meg Gyufát, a katasztrófavédelem új tűzvizsgáló tanoncát! László Enikő, A kölyök tűzvizsgáló eb lesz, a kiképzése már elkezdődött. Jelenleg ismerkedik a falkával és a rá váró feladatokkal.

ismerd kutyafajták

A három hónapos Gyufa még szorgalmasan gyakorol, ismerkedik munkájával. Ígéretes tehetség, akiből hamarosan tűzvizsgáló kutya válhat.

Gyufa, az új tanonc. A lelkes kölyöknek van kitől tanulnia, hiszen Kabos, a szintén drótszőrű magyar ismerd kutyafajták is a Szolgálatnál dolgozik. Ő egy Szikra nevű vérbeli tehetség utódja, aki ben hunyt el.

ismerd kutyafajták

Kabos és az újonc Gyufa, Leczki Sarolta tűzoltó főtörzszászlóssal, a kutyás szolgálat vezetőjével. Ha található ott égésgyorsító anyag, például benzin, akkor azt a szagforrást jelöli meg, ahol a legnagyobb a koncentráció.

Sinka, az új magyar kutyafajta

Így innen vesznek mintát a labor számára. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság speciális szolgálatainak egyik érdekessége a Mentőkutyás Szolgálat, csak az FKI keretein belül találunk ilyet.

ismerd kutyafajták

A hat fős szolgálat kutyavezetői hivatásos tűzoltók, kutyáik mentő vagy tűzvizsgáló kutyák. Többféle kutyafajtát is képeznek ezekre a kereső munkákra, például malinois, labrador retrieverborder collie és drótszőrű magyar vizsla is található a csapatban. Gyufa és a többiek. Minden keresőkutya tanonctól elvárás, hogy jó idegrendszerű, jól motiválható és aktív legyen, emellett szeresse az embereket.

ismerd kutyafajták

A Szolgálatnál egy személykereső és egy tűzvizsgáló kutya benntartásos, a többiek gazdáikkal szolgálat végén hazatérnek. Szolgálatra készen! Nyugdíj után mi lesz velük? A kutyák általában éves korukig vannak aktív állományban, utána a szolgálat keretein belül vagy egy kollégánál töltik nyugdíjas éveiket.

Ismerd meg Gyufát, a katasztrófavédelem új tűzvizsgáló tanoncát!

Gyufa kiképzése így zajlik jelenleg: Gyufa ígéretes tehetség, kitűnő szimatával pedig nagymértékben elősegíti majd kétlábú kollégái munkáját. Sok ismerd kutyafajták kívánunk neki és a csapat többi tagjának! Képek: Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság.