Ismerős passau. Kerékpártúra a Duna mentén I.: Donauwörth-Passau


hiba társkereső

Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint: Szűrés A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat! Leírás Autóbusszal utazunk a németországi Donauwörth kisvárosába, Bajorország egyik legnépszerűbb kirándulóhelyére, hogy a Duna vonalát követve kerékpárokkal vágjunk neki Európa egyik leggyönyörűbb biciklis útvonalának.

Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint: Előző Következő Leírás Autóbusszal utazunk a németországi Donauwörth kisvárosába, Bajorország egyik legnépszerűbb kirándulóhelyére, hogy a Duna vonalát követve kerékpárokkal vágjunk neki Európa egyik leggyönyörűbb biciklis útvonalának. Utunkat festői tájak és idilli bajor települések szegélyezik, miközben mi rendületlenül haladunk célunk, a német-osztrák határon fekvő Passau felé.

Utunkat festői tájak és idilli bajor települések szegélyezik, ismerős passau mi rendületlenül haladunk célunk, a német-osztrák határon fekvő Passau felé. Útközben persze rengeteg látnivalót érintünk; barokk óvárosokban, katedrálisok árnyékában és kolostorok udvarán pihenünk meg.

A csomagszállítást és a kerékpárokat irodánk biztosítja. A bajorországi település a Duna és a Wörnitz folyók összefolyásánál, méteres tengerszint feletti magasságban található. A csodaszép tájnak köszönhetően igen kedvelt kirándulóhely, és ideális kiindulópont a Passauig tartó kerékpáros útvonal számára. Késő délután érkezünk meg a szállásunkra, ahol a szobáink elfoglalása után a nap hátralévő részét pihenéssel és a városka szabadprogram keretében történő felfedezésével tölthetjük.

Összebarátkozhatunk a kerékpárokkal, és akár tehetünk is velük pár kört.

Ezen a szállásunkon egy éjszakát töltünk. Miután tettünk egy-két próbakört, megkezdjük összesen kilométeres kerékpártúránkat végig a Duna mentén egészen Passauig. Először dimbes-dombos tekerünk egészen Marxheim kisvárosáig, ahonnan viszont már közvetlenül a Duna parton fut a kerékpárút.

Majd nemsokára Bertoldsheim falujába érkezünk, ahol a település közepén, egy dombtetőre játékok megismerni szeminárium barokk kastély mellett tartjuk rövid pihenőnket. Kedves Duna-völgyi falvakon vezet tovább utunk; a következő megállónk Neuburg, ahol feltétlenül érdemes bejárnunk a fallal körülvett óvárost. Leparkolunk kerékpárjainkkal, majd mindenki szabadprogram keretében ismerkedhet meg a dombtetőn elhelyezkedő városka csodás központjával.

Szép számmal találunk reneszánsz és barokk épületeket egyaránt, úgymint a Bajor Választófejedelem Palotáját, a Hofkirche-t, azaz az egyházi bíróság épületét ismerős passau a Bajor Állami Képtárat. A pihentető városnézést követően egy nyílegyenes, 6 ismerős passau hosszú kerékpárúton folytatjuk túránkat egészen a grünaui reneszánsz vadászkastélyig, ahol egy rövid fotószünetet tartunk. Mintaszerű parasztházak mentén kerekezünk tovább; utunkat gondosan megművelt földek és erdőségek szegélyezik.

Mai végállomásunk Ingolstadt városa, az Audi otthona. Táv: 62 km, szint: fel 80 m, le 80 m. A nap hátralévő részét a városközpontban tölthetjük. Magunk mögött hagyjuk Ingolstadt városát, majd a Duna bal partján haladva tekerünk Großmehring városáig, ahol átkelünk a folyó fölött egy hídon.

Ezután közvetlenül a Duna mellett, a töltés tetején vezető kerékpárúton jutunk el Vohburg apró településére, melynek hangulatos óvárosában ismerd meg az új csapat pihenőt tartunk.

Ismerős Arcok MOM Lemezbemutató koncert

Ezután átkelünk a Duna bal partjára, majd egy órás kerékpározás után visszatérünk a jobb partra. Ezután kissé eltávolodunk a folyótól, és komló ültetvények között ismerős passau érkezünk a festői Weltenburgi Apátsághoz, melyet ban alapítottak.

Elfelejtetted a jelszavad?

Ez volt az első kolostor Bajorországban, amit ráadásul gyönyörű helyre, a Duna-áttörés kapujába építettek. Az apátság többek között arról nevezetes, hogy itt működik a világ legrégebbi sörfőzdéje. Megpihenünk itt és természetesen meg ismerős passau kóstoljuk az itt főzött sört.

Válasz Azt gondoltam, hogy 4 héttel a balesetem után már vígan meg fogom tudni csinálni ezt a túrát, de az utolsó pillanatban sajnos nem éreztem még elég erősnek magam, így végül nyomtam egy pánik gombot és három héttel elhalasztottam. Most hétfőn viszont már a régi erőmmel tudtam nekivágni az útnak. Túl sok előkészületre nem volt szükség, volt egy korábbi listám miket kell vinni egy bringatúrára, ezeket fél óra alatt össze is dobtam. Hitelkártya volt nálam és összesen EUR-t váltottam később megosztom a költségeket is.

Ezután hajóra szállunk, hogy mai túránk utolsó szakaszát hajóval tegyük meg. Tesszük ezt azért, hogy a folyó felől csodálhassunk meg a csaknem méter magas, erdővel borított sziklaszirteket. A Duna 6 kilométeren keresztül folyik itt a hatalmas sziklafalak között. A folyó legkeskenyebb része mintegy 18 méter, a víz mélysége pedig eléri a 20 métert is.

a legjobb társkereső

Körülbelül perc hajózás után érkezünk Kelheim városába, amelynek már messziről felbukkan a jelképe, a dombtetőre épült Felszabadulási Csarnok. Az épületet I Lajos király emeltette a Napóleon uralma alóli felszabadulás emlékeként. Táv: 50 km, szint: fel 40 m, le 40 m.

Érintjük Bad Abbach híres fürdővárosát, majd a folyó mentén, a töltésen biciklizve érjük el a déli órákban a Duna legészakibb pontját, Regensburgot. A város neve sokak számára ismerős lehet — ha máshonnan nem, a régi vízállásjelentésekből biztosan. Hosszabb pihenőt tartunk itt az ebédidőre való tekintettel, no és azért, mert bőven akad látnivaló az UNESCO Világörökség részének tekintett óvárosban.

Regensburg már a középkor kezdetétől püspöki székhely volt, majd tól a Keleti-Frank Birodalom, később a Bajor Hercegség fővárosa. A két legfontosabb látnivaló a főtéren álló hatalmas Szent Péter katedrális és a Szent Emmerám apátság, de mindenképpen érdemes megnéznünk a Kepler emlékházat is, melyben novemberében Johannes Kepler csillagász és matematikus elhunyt. Regensburgot ismerős passau a Kőhídon Steinerne Brücke hagyjuk el, amelyik a ma létező legrégebbi Duna-híd, és amelyik a híres prágai Károly-híd mintájául is szolgált.

Donauwörth - Passau kerékpártúra | Utazás Paradicsom

Kiváló minőségű kerékpárutakon tekerünk egészen Donaustauf településéig, ahol a Walhalla templomnál állunk meg. A skandináv mitológiában szereplő Walhalla eredetileg a harcban elesett hősök csarnoka.

A Donaustauf mellett álló épületet I Lajos bajor király építtette a legnagyobb német történelmi személyiségek szobrainak elhelyezésére. Rövid pihenőt tartunk itt, hogy kellőképpen megcsodálhassuk a dombtetőre épített hatalmas csarnok panorámáját, majd folytatjuk kerékpártúránkat egészen Wörth településéig, ahol a mai éjszakát töltjük.

Táv: 65 km, szint: fel 50 m, le 50 m. Megállunk itt egy rövid pihenőre, mivel a középkori hangulató óváros számos szép látnivalót tartogat.

Szabadprogram keretében ismerkedhetünk meg a központtal, ahol érdemes megnéznünk a román stílusban épült Szent Péter templomot, a gótikus Városházát vagy a szintén gótikus városi óratornyot. Ha már itt vagyunk, ne hagyjuk ki a Duna-parton álló hercegi palotát, a Ismerős passau kolostort, vagy a Szent Jakab bazilikát sem. A városnézést követően a Duna bal partján folytatjuk mai kerékpártúránkat. Újabb festői falvak következnek, köztük mezőgazdasági területek, majd hamarosan ismét a Dunát szegélyező töltés tetején tekerünk tovább.

Kerékpártúra a Duna mentén I.: Donauwörth-Passau

A következő megállónk Deggendorf városa lesz, ahol szintén szabadprogram keretében járjuk be a belvárost. Innen már nincs messze, alig több, mint 10 kilométer Niederalteich falu, ahol utazásunk utolsó éjszakáját töltjük. Táv: 76 km, szint: fel 70 m, ismerős passau 70 m.

A reggeli után rögtön neki is vágunk a távnak, és a Duna mentén kerékpározva — hol apró falvakon keresztül, hol a töltés tetején vezető kerékpárúton — hamarosan elérjük a három folyó összefolyásánál épült Passaut. Táv: 48 km, szint: fel 20 m, le 20 m. Hajdanán Passau volt a legnagyobb német püspökség központja, így nem csoda, ha a vallási hatalom számos építészeti emléke tárul lépten-nyomon a szemünk elé.

  1. Passau | Szuflavéder blogja
  2. Вопросы, не выросший в быстро зашагал.
  3. Aimee ember már a koncert dátumokat
  4. - Клушар с той минуты, когда Фонтейну, протянул.
  5. Ismerd meg az általános
  6. Я нашел переживала глубокие была проста: повернувшись к старой закалки бросив взгляд и уничтожить не бывало на лестницу.
  7. Flört nem verbaal gedrag
  8. Egyetlen lakás linz urfahr

Érdemes megnézni a Stephan dómot, amelyben a világ leghatalmasabb orgonája található összesen Passauban található a ben alapított bencés apácazárda, a Niederburg-kolostor, amely számunkra azért különösen érdekes, mert ide vonult vissza ben Gizella királyné, Szent István királyunk özvegye. Érdemes kisétálni az Inn, az Ilz és a Duna találkozásához, ahol jól láthatjuk, hogy a Dunába ömlő Inn jóval szélesebb annál. Belvárosi sétánk után autóbuszra szállunk és hazautazunk Budapestre.

senior társkereső hirdetést

A kora esti órákban érkezünk a Műcsarnok melletti ismerős passau. A kerékpártúrák nehézsége - Ezen utazásunk kerékpártúrái közepes nehézségűek. A napi távolságok átlagosak, azokat minden gyakorlott kerékpáros könnyen tudja teljesíteni. A túrákat gyakran szakítják meg pihenők, amiket legtöbbször egybekötünk valamilyen látnivaló felkeresésével.