Ismerősök közelében. Betűméret:


ismerősök közelében

Pittyegni fog a Facebook, ha közelben van egy ismerős Origo Szerencsére kikapcsolhatóra tervezik. Az elkövetkező hetekben egy Nearby Friends, vagyis "közelben lévő barátok" nevű funkcióval bővülnek a Facebook androidos és iPhone-os applikációi.

ismerősök közelében

Az újítást egyelőre csak az amerikai felhasználók tudják ismerősök közelében használni - derül ki a Facebook hivatalos közleményéből. Az új szolgáltatás a CNN értesülései szerint alapból kikapcsolt módban kerül bele az appokba, aktiválását követően pedig jelezni fogja, ha a közelben egy ismerős facebookozó tartózkodik - aki ugyancsak bekapcsolta a funkciót.

Így működik majd a tartózkodási hely megosztásaForrás: Origo A felhasználók maguk dönthetnek majd arról, hogy megosztják-e ismerőseikkel azt, hogy éppen hol vannak, de arra is mód lesz, hogy csak egy szűk körnek például családtagoknak legyen rálátása arra, hogy valaki merre jár.

ismerősök közelében

Annak érdekében, hogy a zaklatásoknak megpróbálja elejét venni, a Facebookon csak akkor lehet valaki más tartózkodási helyére rálátni, ha valaki a sajátját is kölcsönösen ismerősök közelében az adott személlyel. Arra is módot fog adni az alkalmazás, hogy a felhasználók csak egy adott ideig osszák meg tartózkodási helyüket - például egy koncert alatt - majd automatikusan kikapcsoljon a követés.

ismerősök közelében

A Facebook megoldása abban tér el például a 4square-es, instagramos bejelentkezésektől, hogy nem lesz szükség manuálisan, a képernyőt nyomkodva bejelentkezni egy helyszínre, a tartózkodási hely megosztása automatikus és folyamatos lesz, az app ablakának bezárása esetén a háttérben is zajlani fog.