Ismerősök passau. Nagy Piroska :: Fotók :: Passau , a három folyó városa :: képek


Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit. Autóbusszal utazunk a németországi Donauwörth kisvárosába, Bajorország egyik legnépszerűbb kirándulóhelyére, hogy a Duna vonalát követve kerékpárokkal vágjunk neki Európa egyik leggyönyörűbb biciklis útvonalának. Utunkat festői tájak és idilli bajor települések szegélyezik, miközben mi rendületlenül haladunk célunk, a német-osztrák határon fekvő Passau felé.

Útközben persze rengeteg látnivalót érintünk; barokk óvárosokban, katedrálisok árnyékában és kolostorok udvarán pihenünk meg. A csomagszállítást és a kerékpárokat irodánk biztosítja. Ismerősök passau bécsi átszállást követően már kilométeres sebességgel suhanunk Németország irányába.

ismerősök passau társkereső oldalak több mint 60 éves

Kora délután érkezünk Passau vasútállomására, ahol egy helyi autóbusz vár ránk. Átszállunk és indulunk tovább Donauwörth kisvárosába. Donauwörth: az esti órákban érkezünk a bajorországi településre, amely a Duna és a Wörnitz folyók összefolyásánál épült.

Elfelejtetted a jelszavad?

Donauwörth a csodaszép tájnak köszönhetően igen kedvelt kirándulóhely, és ismerősök passau kiindulópont a Passauig tartó kerékpártúra számára. Elfoglaljuk a szállásunkat, majd a nap hátralévő részét pihenéssel töltjük. Kiosztjuk a kerékpárokat, amik személyre szabott beállításában segítünk mindenkinek, ismerősök passau teszünk egy-két próbakört. Ezután neki is vágunk az összesen kilométeres kerékpártúrának, amely végig a Duna mentén, egészen Ismerősök passau vezet.

Először dombok között tekerünk Marxheim kisvárosáig, ahonnan már közvetlenül a Duna partján fut a kerékpárút. Nemsokára Bertoldsheimbe érkezünk, ahol a település közepén, egy dombtetőre épült barokk kastély mellett rövid pihenőt tartunk. Kedves Duna-völgyi falvakon vezet tovább az utunk. A következő megállónk Neuburg, ahol érdemes szabadprogram keretében megismerkednünk a fallal körülvett, elbűvölő óvárossal. Kerékpártúra Neuburgtól Ingolstadtig: a pihentető városnézést követően egy nyílegyenes, 6 km hosszú kerékpárúton tekerünk tovább a Grünaui vadászkastélyig, ahol rövid fotószünetet tartunk.

Mintaszerű parasztházak, gondosan megművelt földek és erdőségek mentén kerekezünk tovább. A mai végállomásunk Ingolstadt városa, az Audi otthona. Táv: 62 km.

A nap hátralévő részét a városközpontban tölthetjük. Magunk mögött hagyjuk Ingolstadtot, majd a Duna bal partján tekerünk Grossmehring városáig, ahol átkelünk a folyó fölött egy hídon. Ezután közvetlenül a Duna mellett, a töltés tetején vezető kerékpárúton jutunk el Vohburg apró településére, amelynek hangulatos óvárosában rövid pihenőt tartunk. Ezután átkelünk a Duna bal partjára, majd egy órás kerékpározás után visszatérünk a jobb partra.

Majd kissé eltávolodunk a folyótól, és komló ültetvények között kerékpározva érkezünk a festői Weltenburgi Apátsághoz. Ez volt az első bajorországi kolostor, amit a vidék leggyönyörűbb helyére, a híres Duna-áttörés kapujába építettek.

Az apátság arról is nevezetes, hogy itt működik a világ legrégebbi sörfőzdéje. Megpihenünk itt és természetesen megkóstoljuk az itt főzött sört. Ismerősök passau a Duna-áttörésben: délután hajóra szállunk, hogy a mai túránk utolsó szakaszát hajóval tegyük meg.

Tesszük ezt azért, hogy a folyó felől csodálhassunk meg a csaknem méteres, erdővel borított sziklaszirteket. A Duna 6 kilométeren keresztül folyik itt a hatalmas sziklafalak között. A folyó legkeskenyebb része alig 18 méteres. Körülbelül perc hajózás után érkezünk Kelheim városába, amelynek már messziről felbukkan a jelképe, a dombtetőre épült Felszabadulási Csarnok. Kelheim: kikötünk a városban, majd a közeli szállásunkig bringázunk.

Döbbenetes felvételeket kaptunk Passauból! Zalai beszámoló a németországi áradásról (videó) | ZAOL

Táv: 50 km. Érintjük Bad Abbach híres fürdővárosát, majd a folyó mentén, a töltésen biciklizve érjük el a déli órákban a Duna legészakibb pontját, Regensburgot.

A város neve sokak számára ismerős lehet — ha máshonnan nem, a régi vízállásjelentésekből biztosan. Hosszabb pihenőt tartunk itt az ebédidőre való tekintettel, no és azért, mert bőven akad látnivaló az UNESCO Világörökségek közé tartozó óvárosban.

Kerékpártúra a Duna mentén I.: Donauwörth-Passau

A két legfontosabb látnivaló a főtéren álló Szent Péter katedrális és a Szent Emmerám apátság, de érdemes felkeresni a Kepler emlékházat is. A városnézés után Regensburgot azon a Kőhídon Steinerne Brücke hagyjuk el, amelyik a ma létező legrégebbi Duna-híd, és amelyik a híres prágai Károly-híd mintájául mit tegyek ha nem érzek semmit. Ismerősök passau Regesburgtól Wörth-ig: ismerősök passau kiváló minőségű kerékpárutakon tekerünk tovább egészen Donaustauf településéig, ahol a Walhalla templomnál állunk meg ismét.

A skandináv mitológiában szereplő Walhalla eredetileg a harcban elesett hősök csarnoka. A Donaustauf mellett álló épületetben a legnagyobb német történelmi személyiségek szobrait helyezték el. Megcsodáljuk a dombtetőre épített hatalmas csarnok panorámáját, majd folytatjuk a kerékpártúránkat egészen Wörth településéig, ahol a mai éjszakát töltjük.

ismerősök passau társkereső össze kiválasztása előtt

Táv: 65 km. Megállunk itt egy rövid ismerősök passau, mivel a középkori hangulatú óváros sok szép látnivalót kínál. Szabadprogram keretében ismerkedünk meg a központtal, ahol érdemes megnéznünk a Szent Péter templomot, a Városházát és az óratornyot. További nevezetességek a Duna-parton álló hercegi palota, a Karmelita kolostor, illetve a Szent Jakab bazilika. Kerékpártúra Staubingtól Niederalteich-ig: a városnézést követően a Duna bal partján folytatjuk a túránkat.

Újabb festői falvak következnek, köztük mezőgazdasági területek, majd hamarosan ismét a Dunát szegélyező töltés tetején tekerünk tovább.

Passau , a három folyó városa

A következő megállónk Deggendorf városa lesz, amit szintén szabadprogram keretében fedezhetünk fel. Innen már csak kilométer a mai szállásunk, Niederalteich apró települése. Táv: 76 km. A reggeli után rögtön neki is vágunk a távnak, és a Duna mentén kerékpározva — hol apró falvakon keresztül, hol a töltés tetején vezető kerékpárúton — hamarosan elérjük a három folyó összefolyásánál épült Passaut.

Táv: 48 km, szint: fel 20 m, le 20 m. Érdemes megnézni a Stephan dómot, amelyben a világ leghatalmasabb orgonája található, a Püsköpi Palotát, a Pál templomot és a Városházát.

ismerősök passau ado alkalmazás társkereső

Sétáljunk ki az Inn, az Ilz és a Duna találkozásához, ahol jól láthatjuk, hogy a Dunába ömlő Ismerősök passau jóval szélesebb a Dunánál.

Utazás: a városnézés után Passau vasútállomásán vonatra szállunk és megkezdjük a hazautazásunk. Bécsben átszállunk, majd a késő esti órákban érkezünk a budapesti Keleti pályaudvarra A kerékpártúrák nehézsége Az utazás kerékpártúrái könnyűek, illetve közepes nehézségűek. A napi távolságok átlagos hosszúságúak. A túrára átlagosan sportos erőnlétű jelentkezőket várunk, akik rendelkeznek kerékpáros tapasztalattal.

Dreiflüsseeck - Passau

A kerékpártúrák szinte végig kiváló minőségű kerékpárutakon vezetnek. A túrákat gyakran szakítják meg pihenők, amiket legtöbbször egybekötünk valamilyen látnivaló felkeresésével.

  • Singleton terem lakodalmas
  • Altstadt Hotel Passau (Passau, DE) - Hotel Értékelések - Customer Alliance
  • galéria - EV6 - Passau - vargailles
  • Kerékpártúra a Duna mentén I.: Donauwörth-Passau | Akciós Utazás
  • Találkozz új emberekkel 50

A túrák teljesítéséhez fontos a kerékpáros tapasztalat, valamint hogy a résztvevők egyben le tudjanak tekerni kilométert. Lényeges továbbá, hogy a résztvevők megfelelően urai legyenek a kerékpárnak, tisztában legyenek a kerékpárosokra vonatkozó közlekedési szabályokkal, továbbá ne jelentsenek veszélyt magukra, társaikra, illetve az utakon közlekedőkre.

Mivel a kerékpártúránk Donauwörth-ből Passauba vezet, így nincs lehetőség visszafordulásra vagy egy-egy napi túra ismerősök passau.

ismerősök passau szabad afrikai nő találkozó franciaországban

Sőt kedvezőtlen időjárás esetén is kerékpároznunk kell, mert a szállások minden nap máshol lesznek. Az egyes kerékpártúrákra csupán egy napi felszereléssel kell elindulnunk, mivel a felszerelésünk többi részét a csomagszállító mikrobusz hozza utánunk.

A részvétel szempontjából kizáró ok bármilyen szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi betegség. Saját kerékpár szállítása: A saját kerékpárok leadására az indulás előtti napon, Budapesten, a Műcsarnok melletti parkolóban van lehetőség. A pontos időpontot minden érintettel személyesen megbeszéljük.

  • Külföldiek társkereső
  • Baraka - Donauwörth-Passau kerékpártúra
  • Utazás Paradicsom - Bács Korrekt Kft. - Donauwörth - Passau kerékpártúra ()
  • Nagy Piroska :: Fotók :: Passau , a három folyó városa :: képek
  • Wikipedia társkereső

Mire a csoport megérkezik Donauwörth-be, a kerékpárszállító járművünk már a helyszínen tartózkodik. Visszafelé Passauban adjuk le a kerékpárokat, amiket a Keleti pályaudvar melletti parkolóban az érkezést követő napon vehetünk át. Csomagszállítás: A résztvevők a poggyászukat vonattal és autóbusszal tudják magukkal vinni Donauwörth-be, majd a túra végén visszahozni Passauból.

A kerékpáros túrák alatt irodánk bonyolítja a csomagok szállítását egyik szállásról a másikra. A kerékpárokról: A kerékpárok típusa: Dema Montreaux 3.

A kerékpár felszereltségéhez csomagtartó és egy körülbelül 12 literes vízhatlan oldaltáska is tartozik. Szükséges felszerelés: Öltözet: strapabíró és sportos ruházat, amely alkalmas a ismerősök passau, ugyanakkor utcai viseletnek is megfelel, edzőcipő, lélegző anyagból pl. Gore-Tex készült esőkabát, taralék meleg ruha, papucs. Célszerű olyan speciális kerékpáros nadrágot hozni, aminek a feneke vastag szivaccsal bélelt.

Felszerelés: kisméretű hátizsák vagy övtáska a kerékpártúrákhoz, világos napszemüveg, napvédő krém, szúnyogriasztó, kulacs, elemlámpa fejlámpa. Szállás: Az utazásunk mind az 5 éjszakáját más-más szálláson töltjük. A csoport létszámától függően egyes napokon előfordulhat, hogy a teljes csoport két, egymáshoz közel fekvő szálláson tölti ismerősök passau éjszakát.

A szobák általában 2 ágyasak, de egyes napokon előfordulnakilletve 5 ágyas szobák is. Minden szobához külön fürdő tartozik, és természetesen ágyneműt és törölközőt is mindenhol kapunk. Mivel a panziók szobái eltérő beosztásúak, ezért nem tudjuk garantálni, hogy a párok minden esetben 2 ágyas szobát kapnak. Étkezés és ivóvíz: Az utazás részvételi költsége tartalmazza minden szálláson a reggelit.

Az utazás többi része azonban önellátó. Ebédidőben mindig olyan településen állunk meg, ahol biztosan találunk egy pékséget, élelmiszerboltot, pizzériát vagy gyorséttermet. Ettől függetlenül célszerű a túrákra magunkkal vinni némi csokoládét, műzli- vagy energiaszeleteket. Minden este a szállásunkon vagy a közvetlen közelében találunk éttermet, ahol megvacsorázhatunk. Németországban iható a vezetékes víz, de mindenhol vásárolhatunk palackozott ivóvizet is.

A kerékpártúrákra minimum 1 liter ivóvízzel ajánlott elindulni. Időjárás: Tipikus nyári időjárásra kell készülni.

ismerősök passau koreai hookup app

Utazásunk időpontjában a legmagasabb nappali hőmérséklet elérheti a °C-ot, reggelente pedig nem hűl le a levegő 20 °C alá. Hosszan tartó esők nem valószínűek, de rövid záporok, zivatarok előfordulhatnak. A Duna-völgy nyílt szakaszain olykor előfordulhat erős szél. Kommunikáció: Németország hivatalos nyelve a német, de angolul is sokan beszélnek.

A szállásokon wifin keresztül érhető el az internet. A részvételi költség tartalmazza: Az utazást bérelt autóbusszal Passau és Donauwörth között. A kerékpárok és a kerékpáros sisakok bérleti díját, vagy a saját kerékpárok szállítását Budapesttől Budapestig.

A dunai hajókirándulás költségét.