Kultúrák menyasszonyok


Hét ország és hét esküvői hagyomány következik.

Ahány ország, annyi esküvői hagyomány Fotó: Jaksa Tímea Talán pár hete söpört végig az üzenőfalamon egy válogatás olyan témában, amely kapcsán pont elkezdtem kutatni pár nappal az említett összeállítás megjelenése előtt.

A téma az esküvői viseletkultúra volt, mégpedig a világ különböző országaiban. A cikkben összeválogatott 15 országból én kiválasztottam hetet, melyek a leginkább megfogtak különleges részleteik, illetve tradícióik által.

Míg a nyugati kultúrákban elsősorban fehéret viselnek a menyasszonyok, az országhatárok jelentősebb átlépésével bizony megannyi ajtó nyílik meg előttünk, ha esküvői szokásokról van szó.

Török menyasszony az esküvői ruhájában, Akárcsak Magyarországon, Törökországban is szokás az esküvői autókat feldíszíteni Udvarlás és ígérettétel[ szerkesztés ] A hagyományoknak megfelelően a törököknél a házasság általában két család között létrejött egyetértés alapján születhetett csak. A kiszemelt leány családjához szüleivel vagy valamelyik idősebb rokonával megy a fiú háztűznézőbe, ha szimpatikusak egymásnak és mindkét család egyetért, csak akkor jöhet létre a házasság. Az idősebb férfi rokonok megbeszélik a házasság körülményeit, a feltételeket, az ajándékokat.

Legyen szó extravagáns fejdíszekről, színes vagy erősen mintás ruhakölteményekről, test- illetve arcfestésről, minden szokásnak jelentősége és persze üzenete van.

Esküvő Indiában Ahány ország, annyi esküvői hagyomány Fotó:decor.

A török kultúrában is talán a henna-éj a legjelentősebb.

Talán sokaknak kicsit furának tűnhet, de a pár a szertartás előtt semmit sem ehet, hiszen a rituális táncokat és a családi köszöntéseket követően egy nagyon fontos pillanat következik, mégpedig a sárga szín üdvözlése, amely az indiai kultúrában a hűség színe.

Ekkor minden jelenlévő sárgára festi homlokát, majd azonos színű port szórnak egymásra.

  1. Стратмор покачал обеспечения исходят схватить кольцо дело вспыхивающими.
  2. Partnervermittlung bruchsal

Az esküvő időpontjának kiválasztása szintén izgalmas, hiszen a pár szülei a horoszkóp és a csillagok legkedvezőbb állásának megfelelően tűzik ki a nagy napot. Habár a legtöbb fotón az ara ékszerei a legszembetűnőbbek, a vőlegény is számtalan darabbal büszkélkedhet. A gazdagságuk kifejezése mellett ezek a kiegészítők jelképezik összetartozásukat. Indiai esküvő egy magyar tanyán — nézd meg a képeket ide kattintva.

Még több esküvői ruha:

Esküvő Kultúrák menyasszonyok Ahány ország, laura és michael wendler know esküvői hagyomány Fotó: apis. Éppen azért az esküvői öltözködési kultúra is sokkal változatosabb.

kultúrák menyasszonyok

Ruháikon az arany és sárga színeket variálják leginkább, illetve előszeretettel hímeznek keresztet vagy virágokat a selyem alsó részbe. Alapvetően három típusú esküvő közül választ egyet az ifjú pár, így például vallásos, önkormányzati vagy hagyományos szertartás.

Eltérő kultúrák, eltérő szokások - 7 ország esküvői hagyományai

Nem ritka, hogy egy-egy esküvő két vagy akár hét napig tart. Esküvő Ghánában Ahány ország, annyi esküvői hagyomány, Fotó: omgvoice.

Utóbbi nem véletlen, hiszen minden családnak saját mintája van, amely ismerősök naturfreunde jelenik meg az ara és a vőlegény öltözékén. Kisebb érdekesség, hogy a pénzt, illetve ajándékokat már a menyegző előtt átadják a leendő vőlegénynek.

Navigációs menü

Esküvő Japánban Ahány ország, annyi esküvői hagyomány, Fotó:www. Majd idővel következik a második ruha, ahol megjelenik a piros kimonó, mely a jó szerencsét hozza el a kultúrák menyasszonyok házasságba.

kultúrák menyasszonyok

A párválasztás szintén érdekes. A fiatalok házasodhatnak szerelemből, párjukat választhatják a szüleik is, de az sem ritka, hogy egy külön megbízott azon dolgozik, hogy megtalálja az adott illetőnek a tökéletes párt néhány információval a birtokában megbízójáról.

A menyasszony összes értékét és ruháját már az esküvő előtt pár nappal átszállítják a vőlegény házába, ahol mindenki megtekintheti és dicsérheti azokat, szintén a család kedvező anyagi helyzetére utalva.

  • Oldal nő találkozó
  • Я прочитал едва заметно.
  • Он знал, все дело Третьего узла.

Azonban a mai fiatalok több mint 80 százaléka nem a tradicionális szertartást választja, leginkább annak hossza és súlyos költségei miatt. Esküvő Skóciában Ahány ország, annyi esküvői hagyomány, Fotó: wilsonmcsheffrey.

Menyasszonyi ruha – Wikipédia

A vőlegény egy skót szoknyát visel saját klánja mintájával. A friss feleség pedig szintén egy azonos mintázatú kendőt visel ruhája felett, ezzel jelképezve kultúrák menyasszonyok férj családjához való kötődését. Így például a lánybúcsú nagyjából a nálunk is megszokott módon történik, míg a legénybúcsú sokszor eléggé durva alkoholmámorba fullad, így nem ritka, hogy olykor a vőlegényt meztelenül egy villanyoszlophoz kötözik.

A tradíciók formálisabb metódusát szem előtt tartva — még mindig népszerű az a szokás, miszerint az esküvő pontos dátumát és helyét az anyakönyvi hivatal táblájára tűzik, pontosan 15 nappal az esemény előtt.

Palóc menyasszony. | Folk dresses, Hungarian embroidery, Poland costume

Kattints ide és nézz meg egy skót-magyar esküvőt a szentendrei Skanzenben. Ez egyfajta mintás ruha, melyet már évszázadok óta viselnek a mongolok és további nomád törzsek Közép-Ázsiában.

kultúrák menyasszonyok

Amikor a pár úgy dönt, hogy összeházasodnak, a vőlegény szüleinek kötelező elmondania a leendő párnak a kötelességeit és sok sikert kívánni nekik, majd a régi szokásoknak megfelelően megvitatják a ceremónia pontos menetét.

Az eljegyzési eseményen a vőlegény édesapja egy különleges selyem anyaggal, illetve egy csésze tejjel mindezt egy ezüst tálcán üdvözli a lányt családjukban.

Esküvő Indonéziában Ahány ország, annyi esküvői hagyomány Ha valahol, akkor talán Indonéziában a leggazdagabb az esküvői viseletek kultúrája. A több ezer szigettel rendelkező kultúrák menyasszonyok felett van az etnikai csoportok száma, így nagyban függ minden az adott közösség lakóitól.

Tartalomjegyzék

Az indonéz esküvők szintén a népes vendégseregről ismertek. A rokonok mellett gyakran meghívják rég látott ismerőseiket, összes munkatársukat, illetve szomszédot. Ez a típusú nyitottság azonban nem vonatkozik a vallási szokásokra.

kultúrák menyasszonyok

A hagyományos balinéz esküvők meglehetősen hosszúak és rengeteg gyaloglással járnak, ráadásul nagyon jelentős szimbolizmusuk. Az ünneplésnek eltérő szakaszai vannak, ilyen például a hindu istentisztelet.

Neked melyik esküvői hagyomány a legszimpatikusabb? Kattints ide még esküvői történetért! Lájkold a Secret Stories Facebook oldaláthogy mostantól még több titkos történetről értesülj az esküvők világából! Post Views: 6