Tarskereso csikszentdomokos


tarskereso csikszentdomokos nő 35 találkozó

Tarskereso csikszentdomokos építették, még azon melegiben, hogy az Úristen a világot megteremtette. Mikor a tengervíz lefolydogált, szűrődött a föld színéről, egy gyönyörűséges tündér- királykisasszony szállott a fellegek közül ennek a magas hegynek a tetejébe, ott letelepedett a többi tündérekkel, s mindjárt elhatározták, hogy egy szép várat építenek oda.

tarskereso csikszentdomokos német fordítás egyetlen női

Ezt a tündér-királykisasszonyt Firtosnak hívták, de volt neki egy leánytestvére még, egy Tartod nevű, aki átalkodott rossz teremtés volt, s mindig irigykedett Firtosra. No, hozzálátnak a tündérek a tarskereso csikszentdomokos, dolgoznak serényen, éjjel-nappal.

Népszerű bejegyzések

Arra vetődik Tartod, s azt mondja Firtosnak irigykedve: - Azért is megmutatom, hogy ma éjfélig szebb várat építek a tiednél, s ennek a tiednek elvitetem a fundamentumkövét az én váramba. Firtos vára készen is volt már este, a tündérek nagy örömükben tüzeket gyújtottak a vár falain, s úgy táncoltak körülötte.

tarskereso csikszentdomokos echo ismerősök darmstädter

De éjfélkor csak ott termett Tartod az ő gonosz tündéreivel, egy szempillantásra kifeszítették a Firtos várának fundamentumkövét, nagy hirtelenséggel kifúrták, vasrúdra húzták, s úgy repültek vele Tartod vára felé. Repültek a gonosz tündérek a fundamentumkővel, de mikor Korond fölé érkeztek, s a kakasok éppen éjfélre kukorékoltak, a vasrúd kettétörött, a kő leesett a Korond vizébe. Most is ott van, aki nem hiszi, nézze meg a "likas követ".

De mikor a kő leesett, összeomlott Tartod vára is.

tarskereso csikszentdomokos legjobb fling oldalak